Miért fogynak az emberek a templomokból?

Nemrég egy elég durva, de nagyon tanulságos történetet hallottam.

Ismerek egy kislányt, aki korábban szorgalmas templombajáró volt. Mikor egy kicsit nagyobbacska lett, már nem akart odamenni. Anyukája megkérdezte, miért? A kislány válasza: Mert az a hülye … csak arról a kib…tt pokolról tud beszélni. Aztán elmondta, hogy az atya az ördög micsodáját nyalja ki és mit kapjon be.

Képzeljük el a következő szituációt: Van egy édesapa. Egész héten a munkahelyén gürcöl. Otthon összeveszett az asszonnyal, a gyerekkel is baj van. A munkahelyen leépítés van és fél, hogy elbocsátják. A számlákat is ki kellene fizetni, de még nem tudja, hogyan. Elmegy a templomba és ott a pokolról és az örök büntetésről hall. Mit fog tenni? Valószínűleg többet nem megy templomba.

Gyakran mondják a templomokból hiányzó emberekre, hogy ez az országos átlag. De ez nem igaz. Név nélkül említenék egy papot (Balassagyarmat plébánosa, most 2013 van), akinek dugig van a temploma. Mert a szeretetről beszél. Habár néha máskét fogalmaznák, általában mindig a szeretet Istenéről beszél. Akiről Jézus is. Az interneten több beszéde megtalálható.

Az embereknek nem az Egyházzal van bajuk, hanem a rossz prédikációkkal. Kérek minden paptestvéremet, hogy a szerető és ne a büntető Istenről beszéljenek. A pokolról vagy a bűnről maximum úgy, hogy hogyan kell azt elkerülni. És ne feledjék: Jézus a bűnt betegségnek nevezte, amit gyógyítani kell és nem büntetni!!!!!!!!!!!!!!!

a

Hozzászólások lezárása.